önkormányzat

2020.07.06. 11:30

Dombóváron is összeült a képviselő-testület

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A veszélyhelyzet megszűnését követően első alkalommal ült össze a képviselő-testület Dombóváron. Összesen tizenkilenc napirendi pontot tárgyaltak. Megszavazták a Dombóvári Szent Lukács Kórház parkolójának végleges kialakításához a többletforrást. Jelenleg a kivitelező kiválasztása van folyamatban. A projektben a jelenlegi parkoló felújítása és még egy hasonló térmértékű új építése szerepel, amely július végégig el fog készülni a tervek szerint.

A júniusi viharok több esetben is komoly károkat okoztak Dombóvár egyes városrészein. A Szőlőhegyen található Garay utca útburkolat és padka károsodásának helyreállítása, valamint a Gunaras területén található csapadékvíz-elvezető földárkok és az út alatti csőátereszek javítása komoly anyagi terhet ró az önkormányzatra. Ezért döntött úgy a testület, hogy támogatja azt az észszerű javaslatot, hogy a Belügyminisztériumhoz vis maior igényt nyújtsanak be.

A Fidesz Frakció javaslatát is elfogadták, melynek értelmében a Dombóvári Egyesített Szociális Intézmény minden dolgozója – hatvanhét fő – egységesen százezer forint jutalomban részesül szeptember 30-ig. Az egységes gondolkodást ugyanúgy fent kívánták tartani, mint a veszélyhelyzet időszakában a térítésmentes elvégzett teszteknél. Akkor szintén mind a hatvanhét dolgozón elvégezték a vizsgálatot, amely megnyugtatóan negatív eredményt mutatott mindannyiuknál.

Pintér Szilárd kiemelte, hogy nagyon hálás minden munkatársának azért a munkáért, amit az elmúlt időszakban végeztek embertársaik ellátása érdekében. Reméli, hogy a következő hónapokban elég időt és energiát szentelhetnek a tervezésre, célok megvalósítására és elkezdődhetnek a nagyobb beruházások, fejlesztések is.

Borítóképünkön: Dr. Németh Tímea alpolgármester, Pintér Szilárd polgármester és dr. Szabó Péter jegyző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában