búcsúztak a nagyok

2020.07.02. 09:30

Később és szűkebb körben tartottak ballagást

Budavári Kata

Forrás: kozeleti.hu

Június 26-án tartották a hagyományos ballagási ünnepséget a Kölesdi Mesevár Óvodában, amelyet az éves munkatervben május 29-re terveztek. A közéleti.hu beszámolója szerint a járványhelyzet miatt került későbbre az időpont, és sajnos az ünnepségen nem lehetett jelen a teljes óvoda, a kis- és vegyes csoport csak a próbákat nézhette meg. A rendezvényen a nagycsoportosok mellett az óvodai dolgozók és a ballagó gyerekek szülei vehettek részt.

A ballagók bevonulása után Gárdi Szilvia óvodavezető búcsúztatójában felelevenítette az elmúlt három év történéseit, így például a sok játékot, a szüreti felvonulást és mulatságot, a farsangot, a kirándulást vagy a könyvtár látogatást. Beszélt arról is, hogy márciusban aztán a járvány miatt kialakult helyzet felülírta az óvoda eddig megszokott életét: bezárt az intézmény, csak felügyeletet és online kapcsolatot tartottak a családokkal.

Üres lett az épület, pedig az április és a május a legmozgalmasabb időszak. Több kirándulás, séta, élmény, móka, kacagás maradt el.

Fotó: kozeleti.hu

Most tizenhárom gyermek mondott búcsút az óvodának, a játékos időszaknak. A vers is és az ének is arról szólt, hogy várja őket az iskola, kezdődik a tanulás szeptemberben. Az óvodavezető szülőkhöz szólva megköszönte a bizalmat, az együttműködést, a támogatást, azoknak külön is, akik az átlagosnál is többet segítettek.

A ballagók bemutatkozása után, a gyermekek műsora következett Kovács Béláné óvónő vezetésével. Végül minden gyermek tarisznyát és oklevelet kapott. A lufik elengedésével ért véget az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában