Hőgyész

2020.07.23. 12:30

Újabb rejtélyes ügyben kérik a lakosság segítségét

Brunner Mónika

Forrás: Facebook

Fotó: Máté Szabolcs

Máté Szabolcs polgármester a lakosság segítségét kérte egy újabb rejtélyes ügyben. Az önkormányzat tulajdonában álló egyik régi, ritkán használt szekrényük ajtaján nemrégiben írást találtak, 1843-as dátummal. Az íráskép, a betűk formázása – kivéve egy vandál feliratot a szélén –, arra utal, nem mostani iskolás betűvetéssel van dolguk. A polgármester a hivatalos Facebook-oldalán közzétette a szekrényről a fotókat, biztatva mindenkit, nézzék meg, hátha újabb érdekesség kerül elő Hőgyész történetéből. Vannak ugyan megfejtésjavaslataik, de több szem többet lát. Mint tájékoztatott, ha sikerül valamit kideríteni, arról a közösségi oldalán is beszámolnak.

Fotó: Máté Szabolcs / Facebook

Ahogy korábban lapunk is megírta, mikor az önkormányzat még júniusban átadta az új szolgáltatónak a helyi ravatalozót, egy letört sírkeresztet találtak a halotthűtő mögött. A tíz hónapos korában elhunyt Götlinger Annáét, akinek azóta egy vélhető rokona már jelentkezett is náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában