sajtótájékoztató

2020.07.22. 18:10

Volner: felháborító ez a szekszárdi ügy

Budavári Kata

Forrás: Beküldött fotó

Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke szerdán Volner János független országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót Budapesten. Mint ismeretes, a szekszárdi önkormányzat kilencszáz tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószert tartalmazó csomagot állított össze. A pakkok darabonként tízezer forintot értek. Ezek kiosztását az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) vállalta. Szabó Balázs szerint nem elég, hogy megtévesztették a rászorulókat azzal, hogy úgy tűnt, mintha az ÉSZ-től kapták volna az adományt, de ráadásul százharmincan nem kaptak semmit holott részei a szociális hálónak, így járt volna nekik a csomag. Ezért Szabó Balázs feljelentést tett a rendőrségen, és nyomozás indult. – Első körben ennek a hétszázhárom embernek kellett volna megkapnia a csomagot, közülük azonban csupán ötszázhetvenhárman vehették át. Másodsorban azoknak járt a segítség, akik nyilatkoztak rászorultságukról – mondta Szabó Balázs, aki Volner Jánoshoz fordult. A képviselő tagja az országgyűlés népjóléti bizottságának, amely szociális és egészségügyi kérdésekkel foglalkozik.

Volner szeptemberben szeretné a bizottság napirendjére tűzetni a szerinte példátlanul súlyos és felháborító szekszárdi ügyet. Elmondta, rendkívül ízléstelennek, lényegében szellemi tolvajlásnak gondolja, hogy egy politikai szervezet az önkormányzat által vásárolt tartós élelmiszert úgy adja át, mintha ő szerezte volna be a saját költségén. A honatya szerint fordított esetben, ha kormánypárti képviselők tették volna ezt, már országos botrány tört volna ki. Volner János azt szeretné, ha a pártok etikai kartát fogadnának el, amelyet magukra nézve kötelező érvényűnek tekintenek, és amelyben rögzítik, hogy tilos ilyen módon politikai előnyt kovácsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában