halfőző

2020.08.30. 18:10

A vándorló szépkorúak nem hagyták annyiban

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Eredetileg augusztus 29-én egy hagyományos városi halfőző verseny zajlott volna Tolnán, a Bárka Fesztivál részeként. Ezen az eseményen a Tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre a népes csapattal vett volna részt. A vírus viszont közbeszólt, a Bárka Fesztivál elmaradt. Ám a vándorlók ebbe nem nyugodtak bele, és vezetőjükkel, Zsinka Jánossal az élen saját maguknak rendeztek – augusztus 29-én – egy halfőző programot. Mondhatni egy „csakazértis” fesztivált.

A helyszín a Zsinkáék ingatlanja előtti utcaszakasz volt. Közel hatvanan gyűltek össze az „I. Festetich utcai halfőző fesztivál”-ra. Három nagy bográcsban főtt a 30 kiló hal. A zsűri ítélete szerint 1. lett a Dalos pacsirták, 2. a Jóbarátok, 3. a Klumpások csapata. A legjobb lé viszont a három bogrács tartalmának vegyítéséből adódott, ezt fogyasztotta el jóízűen a sokaság. Volt még szüli- és névnapi köszöntő, kvízvetélkedő, fellépett a baráti kör énekkara is. A legfontosabb persze az volt, hogy a baráti kör tagjai hosszú idő után újra élvezhették egymás társaságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában