1000 Fát Tamásiba

2020.08.04. 13:00

Díszfákat igényelhetnek a lakosok Tamásiban

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Folytatódik az 1000 Fát Tamásiba program a lakosság bevonásával, tájékoztatott az önkormányzat a város hivatalos oldalán. Mint írták, a tavalyi évben elkezdett faültetési terv érdemes arra, hogy folytassák és kiterjesszék városuk teljes területére. Ne csak parkjaik és játszótereik zöldüljenek, hanem megújítsák utcáik zöldfelületét is. Ezért felmérést végeznek, amely során lehetőség nyílik arra, hogy minden lakóingatlan előtti közterületre díszfát igényeljenek a lakosok. Ehhez a facsemetéket térítésmentesen biztosítják.

Az igényléssel és ültetéssel kapcsolatos tudnivalók a következők: a facsemeték ültetését minden ingatlantulajdonos maga végzi el. A díszfa típusát a közterület paramétereinek figyelembevételével az önkormányzat kertészeti vezetője határozza meg, miután megvizsgálta: az adott közterületen elegendő hely áll-e rendelkezésre, illetve közműveket érint-e. Utcánként azonos típusú díszfákat terveznek. A szabad gyökerű facsemetéket október végén, november elején biztosítja az önkormányzat. Egy ingatlanhoz legfeljebb két facsemete igényelhető, azok mellé ültetési és gondozási útmutatót adnak, valamint az igénylőnek nyilatkozatban vállalnia kell a facsemeték megfelelő gondozását.

A facsemetékkel kapcsolatos igénybejelentéseket a polgármesteri hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési irodájához lehet eljuttatni az igénylő nevével, az ingatlan címének megjelölésével augusztus tizenkilencig e-mailben, telefonon, a megadott elérhetőségeken vagy személyesen, ügyfélfogadási időben. Ügyfélfogadási idejük hétfőn reggel nyolc és délután hat óra, csütörtökön pedig reggel nyolc és délután fél öt között van. További részletek a város hivatalos oldalán találhatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában