Rotary Club Szekszárd

2020.08.24. 13:01

Elektromos ágyakat kapott a megyei kórház hospice alapítványa

Mauthner Ilona

2020,08,24 Szekszárd Szekszárdon a megyei kórháznak a Belga Rotary szervezet adományt köldött. Asztalokat székeket és ágyakat. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Hétfőn délelőtt Belgiumból érkezett értékes szállítmány a megyei kórház részére, ahova délután várnak egy újabbat. A Rotary Club Szekszárd elnöke, Béres Vilmos kérdésünkre elmondta, Spa városka (mely arról híres, hogy a belga Forma-1 nagydíj pályája is itt van), regionális kórházából 35 elektronikusan működtethető ágy érkezett.

Béres Vilmos elmondta, a Spa-i Rotary Clubbal már közel tíz éve, kiváló kapcsolatuk van. Jellemzően két-három évenként számíthatnak arra, hogy a városból szállítmány érkezik Szekszárdra. Egy-egy elektronikusan működő új ágy ára félmillió forint körül van.

A külföldi kórházból leszerelésre került, de jó állapotú ágyakat a „Méltósággal az út végén” Hospice Alapítvány kapta, az eszközök lényegesen megkönnyítik az ápolási munkát, a betegmozgatást, tájékoztatta lapunkat dr. Németh Csaba, a megyei kórház főigazgatója.

A szekszárdi Rotary Club és a Balassa-kórház között hosszú évtizedes jó kapcsolat működik, a szervezet rendszeresen támogatja a kórházat, aminek újabb, szép példája ez a mostani eszközfejlesztő adományozás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában