KPVK

2020.08.27. 09:30

Leállították a PTE gólyatáborait, köztük a szekszárdit is

Ihárosi Ibolya

Automatikusan generált description

Forrás: MW-archívum

Az ország több pontjáról érkeztek a hallgatók kedden a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának gólyatáborába, Szekszárdra. Hatvan körüli résztvevőre számítottak a szervezők. A regisztráció feltétele volt a negatív koronavírusteszt.

Szerdára azonban kiderült, hogy a gólyatábor véget ért, mielőtt érdemben elkezdődhetett volna. Az egyetem ugyanis közleményben tudatta, hogy a Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyatáborban két, az Orvosi és Gyógyszerésztudományi Kar táborában egy hallgatónál a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére, Covid–19-vírusfertőzés igazolódott. A hallgatók enyhe tüneteket mutatnak, folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak.

A legtöbb programot szabadtéren tartották, a létszám nem haladta meg az előírtat, figyeltek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, kézfertőtlenítőket helyeztek ki. Az egyetemi polgárok védelme érdekében a Pécsi Tudományegyetem az összes gólyatábor leállításáról intézkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában