tanévnyitó

2020.08.30. 20:00

Oktatótraktorokkal gazdagodott a Csapó

Palánkon, a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezték az agrárszakképző iskolák országos tanévnyitó ünnepségét vasárnap délután. Dr. Nagy István agrárminiszter mondott beszédet és indította el az új oktatási évet.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

A tanévnyitó alkalmából az intézmény hét új oktatási traktort vehetett át az Agrárminisztérium jóvoltából.

Horváth István országgyűlési képviselő beszédében kétszeres személyes érintettségéről is beszélt, hiszen az édesapja annak idején a Csapóban végzett, később oktató is itt volt és az ő fia is ide járt, szeptemberben Kaposváron kezdi az agráregyetemet.

A Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője, Fülöp Mónika felidézte: virtuális tantermekben találkoztak, online térben élték mindennapjainkat március közepétől, néha úgy érezték, hogy egy sci-fi-film főszereplői. Tanárként megélhették azt, amire egy-egy nehezebb nap után vágyakoztak, hogy milyen az iskola tanulók nélkül. Egy-két napig élvezték, aztán jött az érzés, hogy ez így nem az igazi.

 

Az Agrárminisztérium Országos Tanévnyitó Ünnepségén jelen volt Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, Farkas Sándor parlamenti államtitkár, Bagdán Boglárka, az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, Fehérvári Tamás, a Tolna megyei Közgyűlés elnöke, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, dr. Lehőcz Regina, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, Simonné Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója, Tóth János, a Magtár Kft. tulajdonos ügyvezetője és Mikó Sándor, a Magtár Kft. ügyvezető igazgatója.

Az utánpótláson múlik a jövő

Dr. Nagy István agrárminiszter tanévnyitó ünnepélyen elhangzott beszédében leszögezte: ebben a rendkívüli időszakban a magyar agrárium visszavonhatatlanul stratégiai ágazat lett. Mert akármilyen nehéz körülmények is voltak, az emberek minden nap enni és inni akarnak. A jelenlévő diákoknak címezve kijelentette: a megújuló agrárium kihívásaira a válaszokat tőlük, az új generációtól várják. E fiatalok a zálogai a megújuló magyar agráriumnak, a huszonegyedik század sikeres mezőgazdaságának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában