filmtúra

2020.08.11. 07:00

Szekszárd az Obsitos révén filmtúrával is vendégeket vonzhat

A mai kor embere sok esetben játékfilmekben látott jelenetek alapján alakít ki magának képet egy adott helyszínről és így kerül közel érzelmileg például egy városhoz. Nem véletlen, hogy a játékfilmek forgatási helyszínei évről évre egyre kedveltebb célpontjai a turistáknak.

Szeri Árpád

Mikó István, Bíró Adrienn és Kindl Gábor az Obsitos című film forgatásán

Forrás: Beküldött fotó

Az ebben az összefüggésben rejlő lehetőséget kívánja kihasználni Kindl Gábor. Személye nem véletlen, hiszen 2015-ben producerként járult hozzá az Obsitos megvalósulásához. A vígjáték eddigi, több mint tizennégyezres nézőszámával a legnézettebb magyar játékfilmek közé tartozik. Az alkotás, mint az köztudott, a megyeszékhely emblematikus helyszínein készült.

– A forgatási helyszínek és a történet felépítése alapot adhat, hosszabb, rövidebb túraútvonal kialakítására – osztotta meg elképzelését Kindl Gábor. – A film cselekményében főszerepet játszik, a már nagy vonzerővel bíró, kiváló szekszárdi bor, de lehetőséget ad a térség konyhaművészetének bemutatására is. Szervezhető tehát a hozzánk érkező turistáknak, vendégeknek egy olyan túra, mely kapcsolódik úgy a térséghez, mint a filmhez például ételkóstolók révén. Minden vendég örömmel fogad olyan apróbb ajándéktárgyat, emléktárgyat, mely a város, illetve film történetére, karaktereire épít.

Mikó István, Bíró Adrienn és Kindl Gábor az Obsitos című film forgatásán
Fotó: Beküldött fotó

Kindl Gábor hozzátette, hogy helyszínek megismerése, bejárása mellett az is fontos, hogy a látogató különböző, az Obsitosból származó attrakcióknak legyen részese. Sőt, az Obsitos még arra is lehetőséget ad, hogy a résztvevők filmkészítőként vegyenek részt a túrán, a forgatási helyszíneken akár önmagukat beleépítve egyes jelenetekbe.

– A tervezet szólhat azoknak, akik egyrészt turistaként érkeznek a városba és véletlenül fedezik fel ezt a filmhez kapcsolódó lehetőséget – mondta a producer. – Szólhat azoknak is, akik megnézik a filmet, és ha már Szekszárdon járnak, akkor felkeresik a látott helyszíneket. Nem utolsó sorban szólhat azoknak a film fanatikusoknak is, akik eleve azért választják Szekszárdot, hogy ellátogassanak a film helyszíneire. Ehhez persze szükség van az Obsitos országos, illetve nemzetközi megjelenésére. Már tart ez a folyamat.

A mesés Szekszárd felfedezése

Az Obsitos filmtúra konkrét javaslatokat is tartalmaz arra nézve, hogy a vendégek miként, mely látnivalók és mely ízek révén lehetnek a mesés megyeszékhely felfedezői. A Gyalogtúra megállóhelyeit a Garay Élménypince, a Vármegyeháza és annak környéke, a Hotel Merops Mészáros, az Augusz Ház, a Háry szobor, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum, az Amarillys Étterem, a Garay tér, a Garay udvar, a borkút adhatja. Ezen helyszínekhez a nyári időszakban csatlakozhat a Szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő. A Gyalogtúra pluszt a Szücsény szurdik, valamint a Mézeskalács Múzeum kínálatba emelése jelentheti. Az Autóstúra újabb színtereket hoz be a Bogár tanya, a Bodri Borház, a Sió motel, Rács Róbert várdombi kerámia műhelye és a szedresi lovas udvarház révén. Valamennyi helyszín jelentős szerepet kapott a filmben. Különleges csapatépítő tréningeknek is otthona lehet Szekszárd az Obsitos révén, a Háry huszár, avagy a Borász virtus játékos, ügyességi programjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában