állatvédelem

2020.08.19. 20:00

Szomorú történet a kétszer kidobott kiskutyáké

Kétszer is az út szélére dobták a kutyakölyköket. A szekszárdi menhelyvezető megteszi a feljelentést. Közben az öt kis állatból négy biztonságba került.  

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A település határát járva kidobott kutyakölykökre lelt a decsi mezőőr. – A négy állatot a helyi polgármesteri hivatalban hagyta – mondta el lapunknak Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője. – Ígéretet kapott arra, hogy a kutyákat beszállítják hozzánk. Ám nem ez történt. Hiába vártuk őket, nem érkeztek meg. Közben viszont jelentkezett nálunk a mezőőr, aki rátalált az ötödik kölyökre. Ezután kaptunk telefonhívást, mely szerint négy kutyakölyökre lettek figyelmesek a decsi út M6-os felüljárója közelében. A leírás alapján a négy kutya kísértetiesen hasonlított a korábban kihajított kölykökre. Fél óra múlva a helyszínen voltunk, a kutyusok addigra eltűntek, csak egyet sikerült befognunk. Állapota kritikus volt, de a menhelyen infúziót, injekciókat kapott, és rendbe jött. A jobb sorsra érdemes ebeket tehát valaki másodszor is kidobta.

Fiáth Szilvia két kölyökkel. Fotó: Makovics Kornél

A menhely vezetője megteszi a feljelentést, az ügyet ebben az esetben a rendőrség vizsgálja ki. Egy mohácsi fiatalember az M6-os autópálya 155-ös szelvényénél megtalálta a harmadik kiskutyát. Elvitte Mohácsra, gazdát keres neki. Sőt, helyi segítők ugyanezen a helyszínen kutatásba kezdtek. Ennek meg is lett az eredménye, előkerült a negyedik kölyök is. Az öt kidobott kiskutyából tehát négy biztonságban van.

– Az ötödik, zsemle színű kölyköt továbbra is keressük – tette hozzá Fiáth Szilvia. – Ha valaki Decs és Szekszárd között a hegyi úton látja, avagy tud róla valamit, kérjük, jelezze!

Megvan róla a vélemény

A legnagyobb közösségi portál hozzászólói mély felháborodással ítélték el úgy a gazdát, mint a fuvart nem teljesítő személyt. Az egyik kommentelő ezt írta: „A mindennapi szörnyűségeket olvasva az állatokkal kapcsolatban mindig azt hiszem, ennél lejjebb már nem lehet. De minden újabb nap újra és újra megcáfol!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában