kidőléssel fenyegetett

2020.08.24. 18:10

Újjáépítették a temetői kerítést Tolnán

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Egy temető fenntartásához, üzemeltetéséhez rengeteg feladat tartozik. Többek között az is, hogy a sírkert kerítése megfelelő állapotú legyen. Nincs ez másként a tolnai temető esetében sem, amelynek jelentős részét magas téglakerítés övezi. Ennek a falnak egy része került olyan állapotba az elmúlt időszakban, ami már beavatkozást igényelt a temető üzemeltetőjétől, a Panteon Kft-től.

A kerítés ugyanis egy jelentős szakaszon kidőléssel fenyegetett. Ráadásul félő volt, hogy az esetleg leomló fal a kerítéshez közeli kriptákat is megrongálhatja.

Nyakas Gábor az új kerítésszakasznál (Fotó: Makovics Kornél)

A veszélyes állapot megszüntetése érdekében a Panteon Kft. az érintett több tíz méter hosszúságú falszakaszt visszabontotta. Új alapot is készítettek, majd újrafalazták a kerítést, méghozzá olyan műszaki megoldást alkalmazva, amely biztosítja, hogy a későbbiekben ne dőljön meg a fal. Mint azt Nyakas Gábor, a Panteon Kft. ügyvezetője elmondta: a munka nagyjából két hónapot vett igénybe, és mintegy 4,2 millió forintba került, amely összeget a Kft. saját erőből biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában