hétértékelő

2020.09.28. 17:30

Akár le is állíthatják az uszoda építését

Keddre rendkívüli közgyűlést hívott össze Ács Rezső polgármester, miután Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője a múlt héten rendőrségi feljelentést tett az épülő uszoda ügyében. Egy nappal azelőtt, hogy a polgármesterrel és a kivitelezésért felelős állami cég vezetőivel találkozója lett volna. 

Brunner Mónika

2020.09.28 Szekszárd Megtartott a Ács Rezső szekszárd polgármestere és Gyurkovics János alpolgármester a szekszárdi polgármesteri hivatalban. Fotó_Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere mindezt hétfői hétértékelő sajtótájékoztatóján jelentette be.

– Az ÉSZ frakció politikai ámokfutása egész múlt héten zajlott, a képviselőik sorra bizonyították be, hogy alkalmatlanok a város irányítására – mondta Ács Rezső polgármester, és később azt is hozzátette: a Bomba Gábor frakcióvezető-féle feljelentéseknek, az ehhez hasonló lépéseknek köszönhetően „nem lesz kész soha az uszoda”. A keddi rendkívüli közgyűlésen a képviselőknek azt kell majd eldönteniük, folytatódjon-e a beruházás. – Az ÉSZ képviselői mindent beáldoznak a politika oltárán – tette hozzá.

Emlékeztetett, Zsikó Zoltánt, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezetőjét is hasonló módszerekkel szólították távozásra, mint annak idején Csillag Balázst, a szekszárdi sportközpont ügyvezetőjét. Ezzel kapcsolatosan még egy fontos dolgot bejelentett: – Polgármesterként felfüggesztettem a Zsikó Zoltán leváltásáról szóló döntést, így ezt a kérdést tizenöt napon belül újra kell tárgyalnia a közgyűlésnek. Illúzióm nincsen az üggyel kapcsolatban. Felháborító, méltatlan és elítélendő az eljárás, amit az ÉSZ alkalmaz. Szeretnénk megismerni az általuk megnevezett igazgatót, a szakmai hozzáértését. A Babits Mihály Kulturális Központ a város arca, a legnagyobb rendezvényeket ők szervezik, nem mindegy, hogy azokat milyen szakmai kompetenciákkal, gyakorlattal vezénylik le. A város szüreti napok eseménye például országosan a három legjobb rendezvény között van – mondta többek közt Ács Rezső polgármester.

Borítóképünkön: Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János alpolgármester a szokásos hétértékelő sajtótájékoztatón

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában