önkormányzat

2020.09.25. 16:25

Bonyhád polgármestere megköszönte a távozó jegyző munkáját

Szeri Árpád

Forrás: Shutterstock

Örömteli hír bejelentésével kezdte a csütörtökön tartott képviselő-testületi ülést Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere elmondta, hogy a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázat kedvező elbírálásban részesült. A város az Árpád utcától a Bonyhád tábláig terjedő útszakasz felújítására a maximális, negyvenmillió forintot nyerte el. Az ehhez társított huszonhat milliós önerőt is figyelembe véve nem kevesebb, mint hatvanhat millió forintos beruházás kezdődik – az időjárás függvényében – várhatóan 2021 tavaszán.

A Varázskapu Bölcsődét és Óvodát érintő napirendnél elhangzott, hogy rendben megkezdődött szeptember elsején az óvodai nevelési év. A 2020/2021-es nevelési évre vonatkozó heti nyitvatartási rend és munkaterv az intézmény vezetésével egyeztetve készült el. Kérdésre válaszolva Horváth Klára intézményvezető megerősítette, hogy az október elsejétől életbe lépő testhőmérséklet-mérési kötelezettség az óvodákra is vonatkozik. Várhatóan a jövő héten érkeznek meg az ehhez szükséges eszközök az intézménybe – tette hozzá.

Hosszú évek óta rendszeresen csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázathoz. A város idén is támogatja a főiskolás, egyetemista, vagy az oda készülő bonyhádi fiatalokat. A beadási határidőről és az egyéb tudnivalókról időben tájékoztatják majd a lakosságot.

Az ülés zárásaként Filóné Ferencz Ibolya megköszönte az október elsejétől a várostól és a közös hivataltól távozó dr. Puskásné dr. Szeghy Petra jegyző öt éves munkáját, szakmai segítségét. A jegyző elismerően szólt az együttműködésről, kiemelte és megköszönte mindazok segítségét, akikkel az elmúlt időszakban együtt dolgozhatott Bonyhád és a térség működtetése, fejlesztése érdekében.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában