elismerés

2020.09.02. 09:30

Csábrák Jánost díjazta az atlétikai szövetség

A „Magyar Atlétika Utánpótlásáért” kitüntetést vehetett át Csábrák János, az Atlétikai Club Bonyhád edzője a honi szövetség rendkívüli küldöttgyűlésén.

Tolnai Népújság

Fotó: Máté Réka

A díjban azok részesülhetnek, akik pedagógiai érzéküknek köszönhetően százakkal szerettették meg a sportot, azon belül az atlétikát. Munkásságuk fontos alappillére a magyar atlétikának és a társadalomnak. Csábrák János számos nemzetközileg is eredményes utánpótláskorú atlétát nevelt már ki Bonyhádon.

„Negyven éve vagyok a pályán, családomnak, feleségemnek rengeteget köszönhetek – mondta. – Az óhatatlan nehézségek, gondok leküzdésében sokat segített a közösség. Mindig megtaláltam azon lelki békémet, melynek birtokában nyugodt szívvel kezdhettem és folytathattam mindennapi munkámat. Ami valójában nem is munka, hanem életforma. Ami a jövőt illeti, nagy érdeklődéssel várom a bonyhádi atlétikai pálya elkészülését. Ez ugyanis minőségi váltást hozhat a helyi atlétikában. Úgy érzem, még van bennem annyi erő, energia és belső késztetés, hogy pár év múlva is képes legyek újabb tehetségeket szó szerint pályára irányítani” – mondta korábban lapunknak.

Csábrák János (balról) és Gyulai Miklós Fotó: Máté Réka

A díjat Gyulai Miklóstól, a MASZ elnökétől vehette át a bonyhádi szakember Budapesten, a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában