átadás

2020.09.14. 12:30

Megújult útszakaszokat adtak át három településen is

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Három helyszínen, összesen körülbelül hétszáz méter hosszú felújított útszakaszt adtak át ünnepélyesen Harcon. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott köszöntőt a hétfő délelőtti eseményen.

Harc polgármestere, Tóth Gábor azt mondta: a Kossuth Lajos utcában négyszáz méternyi útburkolat lett helyreállítva, a Siófoki utca felső részén kétszázötven méter makadámút, a Diós utcában, a temető felé ötven méter makadámút épült a Magyar Falu Program támogatása által, tizenhét és fél millió forint értékben.

436 méter hosszú felújított útszakaszt adtak át ünnepélyesen Kölesden, a Zsámbék utca 35. száma alatt.

Kölesd polgármestere, Greifenstein József azt mondta: a felújítást az indokolta, hogy ez volt a község legrosszabb útszakasza, ami azért is gondot jelentett, mert kétoldalt házak vannak. Az újítást még az előző polgármester, Berényi István kezdeményezte, Greifenstein József a végrehajtó szerepét töltötte be.

Belügyminisztériumi pályázat révén történhettek meg a munkálatok, a kivitelező teljes kátyúzást vállalt, és kétszer öt centiméter vastag új aszfaltréteget bocsátott le.

238 méter hosszú, 320-340 centiméter széles felújított útszakaszt adtak át Grábócon, a Polgármesteri Hivatal előtti területen.

Grábóc polgármestere, Vincze Kálmán azt mondta: az útszakasz tönkre volt, egy részen meg is süllyedt, ami az autók biztonságos közlekedésére is veszélyt jelentett. Az önkormányzat idén pályázott, a siker a Magyar Falu Programnak és Potápi Árpád János államtitkárnak köszönhető Vincze Kálmán szerint. A polgármester a felújított útszakaszt első osztályúnak nevezte, nagyon elégedett vele.

Bővebb beszámolót és képgalériát ITT talál mindhárom helyszínről.

Borítóképen: Kőműves Krisztián, a KÉSZ Kft. ügyvezetője (balról), Potápi Árpád János államtitkár és Tóth Gábor, Harc polgármestere

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában