díjkiosztó

2020.09.23. 12:30

Negyven éve termel energiát az erőmű

Hanol Erzsébet

Forrás: TelePaks

Az import sosem lehet annyira megbízható, mint egy hazai energiaforrás – hangsúlyozta Kovács Pál, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a húsz éve alapított Energiapolitika 2000 Társulat jubileumi rendezvényén hétfőn Budapesten. Hozzátette: a következő időszakban az áramfogyasztás növekedésére lehet számítani Magyarországon és a világban, egyebek mellett a népesség, illetve az életszínvonal növekedése miatt.

Az MTI tudósításában azt írják, hogy az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy a paksi atomerőmű az elmúlt csaknem negyven évben fennakadás nélkül termelt villamos energiát. Azt hangsúlyozta, hogy csak olyan energetikai rendszereket lehet működtetni, amelyek egyszerre szolgálják az ellátás biztonságát és a megfizethető fogyasztói árakat. Mint mondta, Paks II. tizenhétmillió tonna szén-dioxid évenkénti kibocsátását előzi majd meg.

Az Energiapolitika 2000 Társulat Nemzeti Energetikáért díját öt szakember vehette át az ünnepségen, köztük Süli János, a bővítésért felelős tárca nélküli miniszter.

Borítókép: Süli János miniszter (középen) kezében az elismeréssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában