programajánló

2020.09.15. 16:52

Szüreti Napok helyett Szüreti Szemezgetőt rendeznek

Mint ismeretes, a járványhelyzet miatt elmaradnak a Szekszárdi Szüreti Napok. Lesz viszont Szüreti Szemezgető csütörtöktől vasárnapig.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szüreti Szemezgető programját Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója ismertette kedden. Mint mondta, a hét végén ismét élettel szeretnék megtölteni Szekszárdot. A rendezvényeket szabad téren, a Vármegyeháza udvarán tartják.

Csütörtökön a Csurgó zenekar 25 éves jubileumi koncertje 17 órától kínál színvonalas zenei kalandot kicsiknek és nagyoknak. Este nyolckor kezdődik a Swing Bistro programja Pecze Zsófival és Magyar Bálinttal. Az együttes régi magyar örökzöldeket, filmzenét, külföldi slágereket kínál jazz-zenei köntösben. Pénteken, szintén 17 órától a Tompeti és barátai interaktív családi koncertjén sok érdekes hangszerrel is megismerkedhetnek a gyerekek és szüleik. Este nyolckor Éliás Gyula Jr., a budapesti zenei klub­élet egyik meghatározó alakja és együttese lép fel. Fél tíztől DJ Táborfy szórakoztatja a jelenlévőket.

Szombaton öttől ismét a kicsiknek szól a Kalap Jakab Produkció, A kisvakond születésnapja című élő zenekaros bábkoncertje. Tizennyolc órától Szűcs Péter és Környei Miklós kamaraestje magyar és argentin zenei utazásra invitálja az érdeklődőket. Nyolc órától a Cimbaliband műsorának vendége Horváth Alexandra lesz, aki Erdélyből hozta magával a cigány folklór legszebb énekes kincseit. Fergeteges műsor elé nézünk, mondta az ügyvezető igazgató.

A 2018-ban, Bogár István emlékére újraindított Cinege­madár népzenei versenyre sok százan jelentkeztek az ország minden részéből. Vasárnap fél ötkor kezdődik a gálaműsor, a legjobb megyei szólisták és együttesek közreműködésével. Este hét órától lép fel a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band.

Zsikó Zoltán hangsúlyozta, hogy az ingyenes és igényes szekszárdi programsorozat mindenben megfelel a jelenlegi járványügyi előírásoknak. Köztudott, hogy például csak 500 főnél kisebb rendezvények szervezhetőek, és ebbe a létszámba beleszámítanak a fellépők és a szervezők is. A helyszínen folyamatosan lesz lehetőség kézfertőtlenítésre, és természetesen a száj­maszk viselése kötelező. Az előrejelzés szerint jó idő lesz a hét végén, de ha mégsem, úgy az adott program esőhelyszíne a művelődési központ.

A teljes program IDE kattintva böngészhető a Babits honlapján.

Borítókép: Zsikó Zoltán tartott tájékoztatót a Szüreti Szemezgető hétvégi programjairól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában