testületi ülés

2020.09.12. 13:28

Változások Tamási közlekedésében

Brunner Mónika

Képviselő-testületi ülést tartottak nemrégiben a Városháza dísztermében. Porga Ferenc polgármester lapunknak elmondta, egyik legfontosabb döntésük a belvárosi forgalmi rend változásával kapcsolatos.

– Ebben az évben külső közlekedési szakértők bevonásával a tágabb városközpont forgalmi rendjének komplex szakmai átvilágítását terveztük. A vírushelyzet miatt egyelőre a Kossuth tér és közvetlen környékének forgalmi rendjén változtatunk. Egyre zsúfoltabb a belváros, fontos, hogy az iskolaidőre jellemző két csúcsforgalmi időszakban biztonságosabb és zökkenőmentesebb legyen a forgalom – mondta Porga Ferenc polgármester.

A Bezerédj utca jármű közlekedése mindkét irányban változatlanul megmarad. A Garay utcáét visszaállítják, ott mindkét irányban lehet majd közlekedni. Az Arany utca közlekedése egyirányúvá alakul a Kossuth tértől lefelé, egészen a Garay–Bezerédj utcákig, valamint a Deák utca csatlakozásától.

A Csokonai–Arany utcák között a közlekedés kétirányú lesz. A Petőfi utcában a Szabadság utca felőli – jelenleg murvás – útcsatlakozásig a kétirányú forgalom változatlan marad, de onnantól a Móricz Zsigmond lakótelepig egyirányú. A Csokonai utcában – a Bezerédj és Deák utcák közötti szakaszon –, a Bajcsy utca Dencz utca és Szent István utca közötti szakaszán az úttest és a padka mindkét oldalán megtiltják a várakozást, továbbá a teljes Csokonai utcában a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek közlekedését. A Kossuth tér gyalogos közlekedését a tér alsó felén jelölik ki. Tervezik, hogy virágládákkal szépítik a környezetet. Mindezek nettó másfél millió forintba kerülnek az idei évi költségvetés terhére, ám csak az első lépések. A testületi ülés másik legfontosabb döntése közé tartozott a Zrínyi utcai parkoló és sétány rekonstrukció kivitelezési munkálatainak költségeihez hozzájárulás.

– A belváros szintén fontos és forgalmas része a Zrínyi utcai üzletsor előtti terület, ám nincs megoldva a parkolás, a csapadékvíz-elvezetés, a gyalogosforgalom. A beruházást három részre bontottuk, annak első ütemét várhatóan a jövő héten kezdjük. Szeretnénk a városközpont ezen részét is az itt élők igényei szerint kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában