őszi érettségi

2020.11.12. 19:10

Emelt szintű szóbeli vizsgát tesznek a diákok

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Elkezdődtek az őszi szóbeli emelt szintű érettségik csütörtökön a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban is.

– Délelőtt testnevelésből gyakorlati vizsgát, és emelt szinten angol nyelvből összesen tizenhárom diák tett. Délután kémiából négy tanuló, orosz nyelvből egy tanuló vizsgázott. Pénteken és szombaton további szóbeli vizsgákra kerül sor, főleg idegen nyelvből – mondta lapunknak Heilmann Józsefné igazgató, hozzátéve, az emelt szintű szóbeli vizsgák nem nyilvánosak.

Az Oktatási Hivatal arról tájékoztatott bennünket, hogy az új járványügyi intézkedések nem érintették a jogszabályok által meghatározott egyéb köznevelési programokat, így az érettségi vizsgák szóbeli vizsgarészeit sem, ezeket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartása mellett, az előzetes beosztásnak megfelelően szervezték meg. A védőmaszk viselése a vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező. Az érintett iskolaépületekben a belépés általános szabályai érvényesek. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november tizenhatodikáig tartanak.

Borítóképen: Az emelt szintű szóbeli vizsgákra várnak a diákok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában