Tart a belső restaurálás

2020.11.20. 16:20

Több katolikus templom, így a belvárosi is megújul

Wessely Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak (GINOP) köszönhetően mintegy másfél milliárdos forrást nyert a Pécsi egyházmegye, 2017-ben. A pénzt négy település öt templomának, illetve kápolnájának felújítására fordítják. Érintett a bátai Szent Vér Kegy­templom, a mohácsi Fogadalmi Emléktemplom, a bátaszéki Szent Orbán-kápolna, valamint Szekszárdon a belvárosi templom és a Remete-kápolna.

Van, ahol a munkálatok már befejeződtek – például a felújított mohácsi templomot nemrég adták át –, s van, ahol még folyamatban vannak. A szekszárdi templommal kapcsolatban az egyházmegye építésze, Szász Gábor adott tájékoztatást. Eszerint a külső tatarozás már lezajlott, a belső festés-restaurálás még tart, nagyjából az év végéig.

A projekt része egy audiovizuális fejlesztés is, ami várhatóan februárra készül el. Felújítják az orgonát is, májusra. Minderre az elnyert keretből mintegy 290 milliót fordítanak, amit ki kell egészíteniük 30 millió forinttal, részint más forrásból, részint saját erőből.

Borítóképünk: a belvárosi templom felújított orgonája májusban szólalhat meg újra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában