Paks

2020.12.28. 16:20

A tűzoltók is megismerték az elektromos buszok működését

Kalmár Klaudia

Forrás: TMKI

A közelmúltban a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportjának lehetősége nyílt arra, hogy alaposan megismerjék azoknak az elektromos buszoknak a működését, műszaki megoldásait, amelyek nemrégiben érkeztek Paksra.

A tűzoltók megtekintették a járművek áramtalanítási lehetőségeit, az akkumulátorok elhelyezkedését és a beépített tűzoltó berendezések fizikai kialakítását, megismerték működésük elméletét. Beazonosították a gépjárművek emelési pontjait, a dízel fűtőberendezések üzemeltetéséhez szükséges gázolajtartály helyét, valamint megvizsgálták az ajtók nyitásának lehetőségeit is.

A tűzoltók megtekintették a járművek áramtalanítási lehetőségeit is Fotó: TMKI

Szabó Péter, Paks polgármestere egy korábbi interjúban kifejtette, hogy elfogadták az elektromos buszok menetrendjét, így mind a tíz busz munkába áll január elsejétől. Új megállókat csatoltak hozzá a menetrendhez, melyre eddig nem volt lehetőség a szűk utcahálózat miatt. A jegyárakat a helyi igényekre aktualizálták, mely nem fog drágulni az előzőekhez képest, s a kedvezmények is megmaradnak.

Borítóképünk: a paksi tűzoltók megismerték az elektromos buszok működését, műszaki megoldásait

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában