folytatják a tendenciát

2021.01.21. 15:30

Idén még több pénzt szánnak sportfejlesztésekre Dombóváron

Az elmúlt évben három sportegyesület és az önkormányzat összefogásával kilenc beruházás készült el Dombóváron.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület közreműködésével a Szuhay Sportcentrum kosárlabdacsarnokának világítása majdnem tizenhatmillió forintból, a Dombóvári Focisuli Egyesület támogatásával két műfüves pálya megépítése megközelítőleg hatvanmillió forint ráfordítással készült el, továbbá a Dombóvári Ifjúság Sporttelepen (DIS) a lelátó felújításán túl az öntözőrendszer és az eredményjelző rendszer újult meg.

Szintén új fejlesztés a DIS-nél a megépült strandröplabdapálya, amelynek eredményeképpen a Dombóvári Amatőr Röplabda Club számára nyílt lehetőség a kulturáltabb sportolásra, versenyzésre. Beszereztek egy multifunkciós traktort is, amellyel a városban található műfüves pályák karbantartása és a meglévő élőfüves pályák gondozása is az előírásoknak megfelelően történhet.

A dombóvári önkormányzat több mint huszonötmillió forinttal járult hozzá a fejlesztésekhez. Ezt a léptéket a következő években folytatni szeretnék az együttműködő felek. 2021-ben már közel 100 millió forint áll rendelkezésre a sportfejlesztésekre Dombóváron, amelynek nagy része pályázati forrás. Így a tervek szerint még az idei évben az ifjúsági sporttelep pályáján az öltöző és vizesblokk, valamint a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítására, továbbá pályakarbantartó gépek, illetve konténeröltözők beszerzésére is sor kerül.

Borítókép: Beszereztek egy multifunkciós traktort is, amellyel a pályák karbantartását végzik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában