paks

2021.01.14. 17:30

Új főkertésze van az egyik legzöldebb városnak

TN

Fotó: Facebook

Új főkertésze lett a városnak – adta közzé a Paksi Polgármesteri Hivatal. Fodor-Szurovszki Tünde Budapesten született, de lakhelyéül három évvel ezelőtt Tolna megyét választotta. Tanulmányait a Szent István Egyetem Tájépítészeti karán végezte, gyakorlati idejét a Főpolgármesteri Hivatalban, illetve Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft.-nél töltötte.

Ezt követően kutatási munkát végzett az Óbudai Egyetem számára, így alapító tagja lett a Biztonságos és Élhető Városokért Egyesületnek. A Paksi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Várostervezési csoport munkáját 2018 decembere óta erősíti, legjelentősebb feladata a főkertészi feladatok adminisztrációja mellett a Településképi Arculati Kézikönyv és a településkép-védelmi rendelet megalkotása volt. Közös munka volt a nagyszabású közterületi és lakossági faültetést eredményező Ezer fát Paksra! projekt kivitelezése is. 2021. január 1-jétől élő főkertészi megbízatásával kapcsolatos legfontosabb feladatának az eddig elvégzett gondos munka folytatását tartja, hiszen magasan van a mérce, a régió egyik legzöldebb városa Paks, zöldfelület minősége pedig egészen rendkívüli. Bízik benne, hogy az elődje gyakorlatát a jövőben még inkább tökéletesíti, a lakossággal pedig kölcsönös párbeszédre törekszik majd.

Fodor-Szurovszki Tünde három éve él a megyében Fotó: Facebook

Klézl Terézia 1987 novemberétől volt Paks város főkertésze. Először a Költségvetési Üzemnél főállásban, majd 1993-tól vállalkozóként, szerződéssel dolgozott az önkormányzatnál, ahol fő feladata a város zöldfelület-gazdálkodásának szakmai irányítása volt. Ennek keretében együttműködött a DC Dunakom Zrt.-vel, a városi zöldfelületek fenntartójával, felügyelte a tervezett fakivágásokat, növénytelepítéseket, intézte a városi „zöldügyeket”.

Első komoly munkája a Dózsa György úti és a Tolnai úti gömbkőrisfasor telepítése volt, de emlékezetes zöldfelületi munkája az Ürgemezei parkerdő létesítése, a lakótelepi tömbbelsők felújítása, játszóterek fejlesztése, virágágyak tervezése és a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen a részvétel szervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában