A megyében már több mint 6700 ember megkapta az oltást

Ma előbb Szekszárdon, a Vármegyeháza dísztermében, majd Pakson a Járási Hivatalban egyeztető fórumot tartott a polgármesterek, önkormányzati tisztségviselők részvételével dr. Horváth Kálmán Tolna megye kormánymegbízottja, a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport vezetője.

Szepesi László

Fotó: Kiss Albert

A fórum előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a héten hatszáz ember beoltására elegendő AstraZeneca oltóanyag érkezett, amely a 18 és 59 év közötti, krónikus betegségben szenvedő emberek beoltására alkalmas és a háziorvosok megítélése szerint a leginkább veszélyeztetettek kaphatják. A vakcinát most a megyében lévő 122 háziorvosi körzetben dolgozók közül azok a háziorvosok kapták meg, akik korábban nem kaptak AstraZeneca oltóanyagot, illetve akiknek körzetében a legtöbb krónikus megbetegedésben szenvedők regisztráltak.

Elmondta, érkezett Szputnyik oltóanyag is, ez speciális vakcina, amelyet csak Szekszárdon, a megyei kórházban lehet oltani, ahova a megye szinte mindegyik háziorvosi körzetből fognak oltásra regisztráltakat küldeni. Tovább folytatódik a kórházi oltópontokon azoknak az egészségügyi dolgozóknak oltása is, akik valamilyen okból eddig nem kapták meg azt. Ezen kívül a napokban kapják meg a szociális otthonokban több százan a második oltást, s az elsőt abban a háromban, ahol a megbetegedések miatt az elmaradt. Így a következő napokban több mint 2000 ember oltása várható.

Dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport vezetője kiemelte az önkormányzatok szerepét az oltások lebonyolításában, megköszönte az eddigi támogató hozzáállásukat, majd hozzátette, hogy a mai fórumnak az a célja, hogy ismertessék a várható oltási feladatokat, és mindebben továbbra is számítanak az önkormányzatok együttműködésére.

A szekszárdi fórumon részt vett Horváth István, a körzet országgyűlési képviselője, s elmondta, fontos a vírus elleni küzdelemben az ilyen egyeztetés, mert szervezett, együttes munkára van szükség a nem mindennapi feladat során. Az oltóanyagot szigorú protokoll szerint kell felhasználni, s ehhez fontos a megfelelő tájékoztatás, együttműködés.

Beszélt arról is, hogy mindenkit arra bíztat, oltassa be magát azért, mert ez az egyetlen lehetőség arra, hogy megszűnjön a járvány, visszaálljon a normális élet. Hozzátette, a használt vakcinákat szigorúan megvizsgálták, felesleges félni az oltástól, s aki nem oltatja be magát az nem csak saját életét veszélyezteti, hanem kockára teszi mások, családtagjai, barátai életét is.

Én átestem a fertőzésen, mégis jelentkeztem az oltásra, mondja Tóth István, Bogyiszló polgármestere, és nem okoz majd nekem problémát, hogy kínai, orosz, vagy milyen típusú az oltóanyag, amit kapok.

Bogyiszlón egyébként egyre többen jelentkeznek, mi pedig segítünk, akinek kell. Mikor kezdődtek az oltások, elhoztuk az idős embereket Szekszárdra, az oltópontra, s megtesszük ezt ezután is, mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában