Még nem lazultak a járványhelyzet miatti szigorítások

Az év első hónapjának történéseit foglalta össze a Sim Tv február eleji műsora, mely megnézhető a YouTube-on, a Simontornyai Vár csatornáján, 2021 januári események címmel.

Foray Nándor

20200923 Simontornya Simontornyai Vár vezetője, Máté Imréné Fotó: Mártonfai Dénesm MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A filmben többek között szó van például a pandémiáról, a képviselő-testületről, a polgármesteri hivatal irodafelújításairól és az orvosi ügyeletről. Januárban sem lazultak a járványhelyzet miatti szigorítások. A már megszokott távolságtartás, maszkhasználat, higiéniai eljárások folyamatosan érvényben vannak. Az általános iskolában tantermi, a gimnáziumi évfolyamokon online oktatás zajlik. Este nyolc óra után kijárási tilalom van. A kormány az operatív törzs véleménye alapján március 1-ig továbbra is fenntartja a jelenlegi rendeleteket.

A járványügyi helyzet miatt az önkormányzat sem a szokásos módon működik, a polgármester egy személyben hozza a döntéseket, testületi ülés helyett csak konzultálásra hívja össze a képviselőket. A januári találkozó fő témája az idei év költségvetésének első körös ismertetése, a művelődési ház és a vár beszámolója volt.

Folytatódik a polgármesteri hivatal felújítása. A tavaly megújult mosdók, folyosók, a polgármesteri és a jegyzői irodák, valamint egy új műszaki iroda kialakítása után idén az épület bal oldali szárnyában lévő irodák kerülnek sorra. A mennyezetet érintő sérülés miatt álmennyezetet és új LED-es fényforrásokat szerelnek fel, továbbá magas kopásállóságú laminált padlóburkolat kerül a parketta helyére. A Paksi Atomerőmű támogatásának köszönhetően az irodák és a folyosói ügyfélfogadó bútorzata is megújul. A felújítások alatt a hivatali munka folyamatos, a munkatársak ideiglenes átköltöztetésével megoldható a zökkenőmentes ügyintézés.

A simontornyai orvosi ügyelet épületében is megtörtént a tisztasági festés, és új világítótesteket szereltek fel a helyiségekben. Január 1-től, közbeszerzési tárgyalások után, új vállalkozó vette át az orvosi ügyelet működtetését. A betegek a korábban megszokott módon vehetik igénybe a szolgáltatásokat a háziorvosok rendelési idején kívüli időszakokban.

Vármeszelés és járdaépítés volt

A Kubinyi-program keretében kétmillió forintot nyert el Simontornya Önkormányzata a vár kiállítótereinek tisztasági festésére. Minden helyiséget átmeszeltek, a történeti kiállításba új feliratok kerülnek a régi, negyvenöt éves tablók helyére. A járványügyi helyzet enyhülésével, ha a vár újra kinyithat, tiszta, friss termek várják majd a látogatókat.

A tavalyi közmunkaprogram február 28-án zárul, melynek keretében bevállalták 1100 négyzetméter térburkolat elkészítését, lerakását. Az utolsó szakaszban 571 négyzetméter térkőből készült járda a Petőfi utcában. Az idei évben is folytatódik a járdaépítés. Március 1-től összesen 1085 négyzetméter térburkolat kerül a közterekre. A tervek szerint 240 négyzetmétert a Hársfa utcába, 240 négyzetmétert a Fürdő utcába, 300 négyzetmétert a Gyár utcába, 260 négyzetmétert a Malom utcába, 45 négyzetmétert pedig a vasútállomás elé raknak le. A Tükör utcában pedig 240 négyzetméter betonjárda fog épülni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában