Szomorú leltár az elmaradt események sora

TN

Fotó: Beküldött kép

Ha 2020-ban a koronavírus-járvány nem zárta volna karanténba az országot, a helyi művelődési ház programterve alapján meglehetősen sok alkalommal találkoztak volna a kölesdiek, írja a Közéleti.hu. A tervekből csak a június 4-ei „Trianon 100” megemlékezést tarthatták meg az Összetartozás napja alkalmából.

A Trianon 100 megemlékezés volt az egyetlen megtartott ünnepség (Beküldött kép)

Az oldal összegyűjtötte az elmaradt eseményeket. A március 15-i ünnepségen mutatkoztak volna be a citera és gitár szakkörök tagjai. Március 21-én a Szívességcsere programban kilencvenen jelentkeztek faluszépítő társadalmi munkára. Március 26-án és 27-én az iskolások két színházi előadást néztek volna végig. Húsvét előtt az Őszi fény nyugdíjasklubbal közösen tojásfadíszítést terveztek a falu központjában előadással és teadélutánnal összekötve. Április 18-án elmaradt az önkormányzat húsvéti bálja, amelynek bevételét az iskola diákönkormányzata kapta volna, ugyancsak elmaradt az iskola kulturális bemutatója, az óvodai anyák napja és a mesehét, az egyhetes zenei tábor a gitár-, a citera- és a német szakkör tagjainak.

Az Új Látás megyei művésztáborát a művelődési ház felújítása miatt nem Kölesden, hanem Sárszentlőrincen tartották. A kétnapos falunap, és a zsámbéki vendégek látogatása szintén a vírus áldozata lett.

A fentieken túl nem tudták megtartani szeptemberben a szüreti napot, A Szívességcsere program őszi társadalmi munkáját, Borjád első Süni fesztiválját a különválás nyolcvanadik évfordulóján. Elmaradt a vacsorával, műsorral egybekötött Idősek napja, novemberben a hagyományőrző disznóvágás, decemberben a karácsonyi koncert és a szilveszteri retró diszkó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában