átszervezés

2021.02.15. 12:30

Tengelicen is lesz bölcsődei ellátás

Brunner Mónika

20210104 Ruzsa Már használják a gyerekek az új bölcsődét fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Az önkormányzat közzé tette helyi lapjában a januárban meghozott polgármesteri döntéseket. Eszerint támogatási kérelmet nyújtanak be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz a Szolgálatóház napelemes rendszerének kiépítésére.

Határozat született a Mézeskalács Óvoda többcélú intézménnyé, óvoda-minibölcsődévé történő átszervezéséről, és ennek kapcsán az óvoda alapító okiratának módosításáról. Az átszervezést támogatja az óvoda alkalmazotti közössége és a szülői közösség is. Ennek értelmében az idei év augusztus első napjától elkezdődik a bölcsődei ellátás is a településen. A bölcsődére vonatkozó használatbavételi engedély már megérkezett. Az alapító okirat módosítását követően a működési engedélyt azonban meg kell még kérniük a Tolna Megyei Kormányhivataltól.

Törvényességi felhívásra, felülvizsgálatra és módosításra került sor a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről. A módosításokat az erről és a közterületekről szóló önkormányzati rendeletben végezték el, és azok elsősorban a magasabb szintű jogszabályoknak megfelelést szolgálják.

Ezen kívül beszámoltak a szelektív hulladék elszállítási időpontokról, amely március negyedikén esedékes, a következő elszállítás pedig áprilisban lesz. A helyi rendelkezések értelmében a település közigazgatási területén az idei év elejétől zöldhulladék égetésére nincs mód. A rendelet megsértése jogkövetkezményt von maga után.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában