átadások előtt

2021.02.22. 14:00

Tovább fejlődik és korszerűvé válik Györköny

Sportlétesítményt építenek, járdaszakaszt újítanak fel és a pincemúzeumot is fejlesztik Györkönyben.

K. K.

20190630 Györköny Zenés Gasztró Bortúra (ZEGABO) a györkönyi Pincehegyen. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság

Fotó: Molnár Gyula

A járvány sem akadályozza meg Györkönyt a beruházásokban. Idén felépítenek egy sportlétesítményt, korszerűsítik az iskola fűtésrendszerét, járdaszakaszt újítanak fel, szolgálati lakást alakítanak ki és a pincemúzeumot is fejlesztik – tájékoztatta lapunkat Braun Zoltán, Györköny polgármestere.

– Az iskolához hozzáépítünk egy sportlétesítményt, melyet 2015-ben terveztünk meg. Azóta a forrásainkat is sikerült megteremteni a beruházáshoz. El is kezdtük az építkezést 2019-ben, azonban a sikeres befejezéshez a saját erőnkön felül egyéb támogatásokat is kellett szereznünk. A sportlétesítményt április végén adjuk át a györkönyi lakosságnak. Azt gondolom, hogy nagyon fontos lépés ez a település életében.

Mivel az új sportlétesítmény felváltja a régi tornaszobát, azt újrahasznosítva egy újabb támogatásból két szolgálati lakássá fogjuk alakítani. Elnyertünk emellett egy pályázatot az iskola fűtésének korszerűsítéséhez is, így hőszivattyúval fogjuk kiváltani a jelenlegi fűtésrendszert – emelte ki a polgármester.

Emellett van még jó néhány fejlesztés, amit idén kell megvalósítaniuk. Braun Zoltán szerint az építőipar túlterheltsége miatt rizikósabb ez a vállalkozás, hiszen egyre nehezebben találják meg azokat a cégeket, akik a rendelkezésre álló forrásokon belül valósítják meg a beruházásokat.

Néhány évvel ezelőtt elkezdődött a járdafelújítási program, ennek köszönhetően idén is épül a településen egy járdaszakasz. Korábban már több kilométer járdát sikerült felújítaniuk, most egy újabb szakaszon cserélik fel a betonjárdákat térkövesre.

– A turizmus fellendítésén is dolgozunk. A pincemúzeum felújítására az önkormányzat, egy új nyilvános illemhelyre a pincehegyi egyesületünk nyert támogatást. Az építkezéseket nyárig befejezzük. Tavaly lezárt pályázatunkban egy, a pincefalvakat bemutató kiállítóteret is létrehoztunk.

Reméljük, ha véget ér ez a zárt időszak, akkor vendégeink is megismerhetik Pincehegy újabb színfoltjait. Tavaly csak egy rendezvényt sikerült megtartani, amint ki lehet nyitni, bulit szervezünk a pincefaluban, illetve a szokásos nyári és őszi rendezvényeinket is szeretnénk megtartani – tette hozzá.

Borítóképünk: Egy hangulatos rendezvény a múltból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában