rekord

2021.02.12. 18:10

Újabb áramfogyasztási rekord Magyarországon

TEOL

Forrás: Shutterstock

A csütörtökön kezdődött markáns lehűlés miatt megdőlt Magyarország mindenkori áramfogyasztási rekordja – számolt be az MTI a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tájékoztatása alapján. A hitelesített adatok szerint február 11-én, csütörtökön a 17 óra 45 perc és a 18 óra közötti időszakban az országos rendszerterhelés elérte a 7119 megawattot, ami történelmi rekordnak számít. Az előző csúcsot, 7105 megawattot 2019. december 5-én regisztrálta a rendszerirányító.

Szintén az MTI írt arról, hogy az EU-tagállamok közül Magyarországon fizet a legkevesebbet a lakosság az áramért. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összehasonlítása szerint a villamos energia 2021 januárjában is hazánkban volt a legolcsóbb az unióban. 16 hónapja Magyarországon a legalacsonyabb az áram ára. Az atomenergiát elutasító Bécsben a 2,1-szeresét, Németországban a budapesti ár 3,25-szörösét fizetik a lakossági fogyasztók.

A végfelhasználói árakat a szolgáltatók és szabályozó hatóságok adatai alapján hasonlította össze a MEKH – tájékoztatott a hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában