fejlesztés

2021.03.15. 16:00

Egy év alatt két műfüves pálya készült el Dombóváron

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A két új pálya megépítésének szervezése tavaly februárban indult el, és a vírushelyzet ellenére rekord­idő alatt el is készültek. Széles körű összefogásról beszélhetünk – emelte ki Tárnok Zoltán sportreferens. Hozzátette, ebben kimagasló szerepet vállaltak támogatásukkal a városi és térségi vállalkozások.

Február 24-én megtörtént a Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma területén épült műfüves pálya műszaki átadása. A beruházás a Dombóvári Focisuli Egyesület és helyi önkormányzat közös projektje, amely közel negyvenmillió forintból valósulhatott meg.

A TMSZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma területén épült műfüves pálya Fotó: V. Sz.

A sportolási körülmények javítása és az új sportosztály indítása mellett, a kispályás bajnokság lehetőségeinek bővítése szempontjából is jelentős ez a fejlesztés.

Szeretnék méltó módon megünnepelni és hivatalosan is átadni a két új pályát, amint a szabályok ezt megengedik.

Pintér Szilárd polgármester hangsúlyozta, hogy a példás összefogásnak jó üzenete van, és abban bízik, hogy a jövőben is hasonló eredményekről számolhat be. Ennek az optimizmusnak van is alapja, a vállalkozók, intézményvezetők, civil szervezetek közötti sikeres kapcsolat, együtt gondolkodás és a bizalom.

A fejlesztés egyébiránt itt nem áll meg, hiszen elképzelésekből nincs hiány.

A szakképző iskola területén frissen elkészült műfüves sportpálya és a sportcsarnok – együttesen Buzánszky Jenő Sportkomplexum – hamarosan bővülni fog konténeröltözőkkel és lelátóval a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában