szükség van a segítségre

2021.03.19. 17:30

Városvédők: újraindítási alapot a szekszárdi kisvállalkozóknak!

Szepesi László

Fotó: MW

A pénzről beszélt pénteken délelőtt a szekszárdi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Szabó Balázs, a Szegzárdi Városvédők elnöke. Arról a pénzről, amelyet az Éljen Szekszárd frakció képviselői kevesellnek, és arról, amellyel a kisvállalkozókat kellene, hogy segítse a város ebben a mostani, pandémia okozta veszélyhelyzetben.

Bevezetőjében elmondta, mivel a közgyűlés megalakulásakor az ÉSZ-esek egy fős többségben voltak, több mint kilencven százalékban frakciójuk tagjaiból, illetve a kampányukat segítőkből alakították meg a bizottságokat, s – mondta – brutálisan meg is emelték a nekik járó díjakat. Beszélt arról is, hogy a törvény szerint három külső tagja lehet a felügyelő bizottságnak, ők ennél többet választottak, ők is a korábbinál jóval magasabb javadalmazásban részesülnek. A veszélyhelyzetben a polgármester, kötelezettség és joga alapján úgy határozott, hogy míg a közgyűlés és a bizottságok munkáját neki kell ellátni, a tevékenységet nem végzők a korábbi tiszteletdíjuknak csak ötven százalékát kapják. Felháborítónak tartja, hogy az ÉSZ frakció vezetője tiltakozott ez ellen, arra hivatkozva, hogy ez néhányuknak megélhetési gondot okoz.

A Szegzárdi Városvédők elnöke azt követeli a város vezetésétől, hogy míg a vészhelyzet fennáll, azok, akik, mint képviselők, nem végeznek munkát, egyáltalán ne kapjanak tiszteletdíjat. Javaslattal is élt Szabó Balázs, miszerint az önkormányzat az így megtakarított pénzből hozzon létre egy újraindítási segélyalapot, amelyből a szekszárdi kisvállalkozásokat támogatnák. Ugyanis sok étteremtulajdonos, fodrász, kozmetikus, virágboltos, egyéb szolgáltatásból élő a vírushelyzet okozta veszteségek miatt esetleg csődbe jut, ezzel súlyos helyzetbe hozza Szekszárd gazdaságát is.

A sajtótájékoztatót követően megkérdeztük Ács Rezső polgármestert is. Ő elmondta, a gazdaság minden területét képviselő szakemberekkel együtt keresik a legjobb megoldásokat, hogy a pandémia okozta válság lecsengésével újrainduljon a gazdaság, csökkenjen a munkanélküliség. Ehhez képez alapot a város, amelynek egyik, fontos forrását képezik a megmaradt képviselői tiszteletdíjak is.

Borítóképen: Szabó Balázs, a Szegzárdi Városvédők elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában