Bátaszék

2021.04.08. 09:30

Összefogással javítják az utakat

M. I.

20210205 Egyházashollós Kátyúzás, útfelújítás Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Három éve, hogy a bátaszéki önkormányzat tulajdonában álló külterületi utak használatáról, fenntartásáról, karbantartásáról döntenek közösen a helyben gazdálkodók és az önkormányzat.

A város önkormányzata vállalta az is, hogy az adott évben, legalább olyan mértékű útfenntartási költség-hozzájárulást fizet, amilyen összeget a gazdálkodók az útkarbantartási alapba befizetnek.

Tavaly gazdafórumon döntötték el a részvevők, hogy melyik út javítására költsék a befolyt összeget. Akkor a Zentai út és az Orbánhegyi út közötti szakaszt javasolta a többség. Az önkormányzat az út kátyúzását a legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozóval végeztette el, bruttó 3,2 millió forintért, ennek felét az önkormányzat viselte, a másik felét pedig a földhasználók.

Az idei évben az utóbbiak által befizetett összeg 1,7 millió forint körül alakult. Hogy idén melyik mezőgazdasági utat javítják majd meg, azt várhatóan április második felében döntik el az érintettek – tájékoztatta levélben a földhasználókat dr. Bozsolik Róbert polgármester.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában