új oltárkő

2021.05.20. 09:30

Az apát is a kápolnában alussza örök álmát

A járulékos veszteség fogalma ismert – főleg a hadviselésből –, de most történt Bátán valami, ami járulékos nyereségnek tekinthető. Mint ismeretes, felújították a Szent Vér-bazilikát és annak környezetét. E munkálatok után került új oltárkő a templomon belüli kis kápolnába.

W. G.

Fotó: Szent Vér

A kegyhely őre, Sümegi József diakónus adott erről tájékoztatást. – Az odakerült alkotás – mondta – korábban egy Piéta-oltár alapjául szolgált. Ferenczy Béla készítette 1966-ban. Az átépítést követően funkció nélkül maradt, de mivel értékes és szép darab, kerestünk neki új helyet. Mostantól a Szent László-kápolna ékessége. Kürtösi Krisztián plébános úr szentelte fel.

Múlóban a járvány, már érkeznek családok, kisebb közösségek Tolna megye legjelentősebb zarándokhelyére. Csukor Lászlóné turisztikai és pasztorális asszisztens fogadja őket. Többek között azt is elmondja nekik, hogy a törökök által lerombolt templom újjáépítése az 1930-as években történt, Fájth Jenő apát szolgálati ideje alatt, akinek nyughelye a Szent László-kápolnában van.

Képünkön: Csukor Lászlóné a kápolna új oltáránál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában