Lovagi torna

2021.05.31. 19:10

Bevették a várat a kisgyerekek Szekszárdon

B. M.

Fotó: Makovics Kornél

Lovagi tornára invitálta a hat és hétéves nagycsoportosokat a Szent József Iskolaközpont hétfő délután. Mégpedig azért, hogy a gyerekek ügyességükkel bizonyítsák rátermettségüket: képesek szeptemberben megkezdeni iskolai tanulmányaikat.

Mintegy harmincan jelentkeztek a megmérettetésre, a Tolna megye minden részéről várták a jelentkezőket. A program során az ovisoknak be kell venniük a várat, eközben különböző akadályokon kell átjutniuk. Végül a katolikus iskola két tanulója, a királyi pár, lovaggá üti őket. A lovagi torna helyszíne a Garay tér közepén álló birodalom, azaz közismert nevén a katolikus iskola.

– Ez már a második lovagi torna az intézményünk életében. Az elsőt még a pandémia előtt rendeztük meg. Izgatottan vártuk ezt az eseményt, hiszen nagyon szeretnénk benne lenni a városi élet forgatagában. Bízunk abban, hogy elfogadják az intézményünket, hiszen mi sem csinálunk mást, mint nevelünk és oktatunk – tájékoztatta lapunkat Fodor Mihályné, a Szent József Iskolaközpont igazgatója.

Borítóképünk: Lovaggá ütötték őket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában