Tolna-Mözs

2021.05.14. 07:15

Előtetők építését, ágaprító beszerzését segíti a JETA

S. K.

Sikeresek voltak a tolnai önkormányzat által a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz (JETA) benyújtott pályázatok. A város bruttó mintegy 7 millió forint támogatást nyert el ágaprítógép beszerzésére.

A berendezéssel előállított aprított faanyagot önkormányzati intézmények fűtésére használják. A gép beszerzési ára bruttó 7,8 millió forint, melyhez az önkormányzat a pályázati támogatáson felüli nagyjából 800 ezer forintot önerőként biztosítja.

A JETA szintén érdemesnek tartotta támogatásra a tolnai és a mözsi ravatalozók felújítására, pontosabban a ravatalozók előtetőjének kialakítására benyújtott kérelmet. A tolnai ravatalozó előtetője a becslések szerint bruttó 4,3 millióba, a mözsié pedig várhatóan 3,9 millió forintba kerül, a kettő együtt mintegy 8,2 millióba.

A térségfejlesztési alapítvány a benyújtott igénynek megfelelő 5,94 millió forint pályázati támogatást ad, míg a város hozzávetőleg 2,2 millió forint önerőt biztosít ehhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában