Györköny

2021.05.02. 18:30

Hamarosan birtokba vehetik a sportcsarnokot

TN

Április végére tervezték az új sportlétesítmény átadását. A munkálatokkal hamarosan végeznek, jelenleg az épület belsejét festik és a vizesblokkokat alakítják ki. A külső színezéssel, vakolással szinte teljesen végeztek már. A szükséges engedélyek megszerzését követően a györkönyiek már használhatják az épületet.

Braun Zoltán polgármester a Paks FM rádiónak elmondta, az általános iskolások fogják használni a tanítási idő alatt a csarnokot, de ez nemcsak egy iskolai tornaterem, hanem a község minden lakosát szolgáló létesítmény. Ennek megfelelően a tanítási időn túl egyéb sportolási lehetőségekkel is élhetnek a falubeliek, mint például női torna, tenisz vagy foci.

A település infrastruktúrája sokat fejlődött az elmúlt időszakban. A Györkönybe vezető út teljes felújításon esett át, az önkormányzati utak nagy része aszfaltborítású, minden évben javítják, felújítják a járdákat, utakat. A héten kezdték meg a Fő utca egyik 500 méteres járdaszakaszának térkövezését. A sportlétesítmény körüli utcát is szeretnék rendbe tenni.

A polgármester kifejtette, az építkezést még három éve kezdték el, azonban a sikeres befejezéshez a saját erőn felül egyéb támogatásokat is kellett szerezniük.

– Mivel az új sportlétesítmény felváltja a régi tornaszobát, azt újrahasznosítva egy újabb támogatásból két szolgálati lakássá fogjuk alakítani. Elnyertünk emellett egy pályázatot az iskola fűtésének korszerűsítéséhez is, így hőszivattyúval fogjuk kiváltani a jelenlegi fűtésrendszert – emelte ki a Braun Zoltán.

Borítóképünk: A település lakosainak szolgálatában áll majd az új sportcsarnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában