önkéntesek

2021.05.18. 14:00

Közel másfél millió forint támogatást kaptak a megyei szervezetek

TEOL

A korábbi évekhez hasonlóan, a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó járművek, működési költségek finanszírozására, védőruházattal való ellátására, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. A jóváhagyott döntés alapján százötvenegy önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz – írja a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A honlapon mellékelt dokumentum tanúsága szerint ebből a százötvenegyből öt Tolna megyei szervezet. A Gemenc Mentőcsoport, Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület, a Gyönki Települési Önkéntes Mentőcsoport, Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Kakasdi Települési Mentőcsoport, Kakasdi Német Kisebbségi Egyesület, a Paks Járási Mentőcsoport, Paksi Evezős és Vízisport Egyesület, illetve a Tengelici Települési Mentőcsoport, Tengelici Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület részesült támogatásban, összesen mintegy 1,4 millió forintban.

A támogatott szervezetek teljes listáját IDE kattintva lehet böngészni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában