Paks

2021.05.08. 13:00

Látogatható az idősek otthona

Kalmár Klaudia

20200604 Újkígyós A szabályok betartásával a megyei idősotthonok is látogathatók. A képek az újkígyósi Ezüstág Gondozási Központ Idősek Otthonában készültek. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Véget ért a látogatási tilalom a Paksi Életfa Idősek Otthonában. A nyitásra felkészültek, de a látogatás csak feltételekkel történhet meg.

Kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozók, illetve felügyeletük alatt álló tizennyolc év alatti személyek léphetnek be az intézmény területére, a védőmaszk használata és a kézfertőtlenítés kötelező. Kérik, hogy jó idő esetén az udvaron találkozzanak a nem oltott lakók védelmében. Az oltással nem rendelkező hozzátartozók számára az eddig megszokott módon biztosítják a látogatást.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező lakóik az intézményt kikötések nélkül elhagyhatják. Igazolvánnyal nem rendelkező gondozottak is megtehetik ezt, de ha a távolmaradás meghaladja a hetvenkét órát, a visszatéréshez egy antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges.

Fekvő lakók látogatása, ha hozzátartozójuk nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az intézmény által biztosított védőruházatban történhet. Minden látogatás előtt nyilatkozatot kell tenni. A látogatási idő tizenegytől tizenkilenc óráig tart.

Borítóképünk: Jó idő esetén szabadtéren célszerű találkozni (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában