Magyar Posta

2021.05.27. 15:30

Tizenkétmillió levelet kézbesítettek tavaly

Brunner Mónika

2020.10.20 Szekszárd Ipari park Ünnepélyesen, a nemzetiszínű szalag átvágásával, átadták a Magyar Posta Zrt. új telephelyét, a Szekszárdi Logisztikai Üzemet kedden. fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A koronavírus-járvány kezdeti évében, 2020-ban a Magyar Posta adatai szerint mintegy kétmillió-háromszázezer darab levelet adtak fel Tolna megyében, és közel százhatezer a feladott csomagküldemények száma.

A Magyar Posta Zrt. tájékoztatta lapunkat az elmúlt év adatairól. Tavaly tavasszal a koronavírus-járvány miatt országszerte hirtelen megugrott az online vásárlások, és ezzel együtt a kézbesítendő csomagok száma. Az átlagon felüli növekedés pedig egész évben kitartott.

Mindez ugyan nem volt egyenletes országszerte, hiszen a számadatok megyénként eltérőek lehetnek, de jellemzően a fővárosban és Pest megyében történt a legnagyobb növekedés.

Az adatok szerint Tolna megyében az elmúlt évben a levélmennyiség mintegy kétmillió-háromszázezer darab volt, a csomagküldemények száma pedig közel százhat­ezer darab – ez mindkét esetben a megyénkben feladott küldeményeket jelenti. Ezek a mennyiségek csökkenést mutatnak az előző évhez viszonyítva.

Mint arról szintén részletesen tájékoztattak, szintén csökkent a kézbesített küldemények mennyisége ránk vonatkozóan. A tavalyi évben nagyjából tizenkétmillió levelet és háromszázhatvankétezer darab csomagot kézbesítettek a Tolna megyei településeken.

A Magyar Posta Zrt. megosztotta lapunkkal, hogy megyénkben ötszázhatvanhat postai munkavállalót foglalkoztatnak. A legnagyobb feladatot számukra a járvány elleni védekezés jelentette, és a munkatársak egészségének megőrzése érdekében hozott szigorú intézkedések betartása okozta. Azt is ismertették, hogy a koronavírus-járvány ellenére sem állították le a fejlesztéseiket. A múlt évben több városban új, nagyobb, modernebb hivatalba költözhettek a munkatársaik.

A logisztikai fejlesztések idén is folytatódnak, új depókat építenek, illetve meglévőket automatizálnak. Szekszárdon a tavaly átadott új depóban automata szállítópályát telepítenek, ezzel az üzem feldolgozási hatékonysága jelentősen javul majd.

Borítóképen a szekszárdi logisztikai üzem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában