adóbevallás

2021.05.05. 09:35

Több netes beküldés, kevesebb postai levél

M. I.

20200407 Deszk Hosszabbítás: a NAV adóbevalláshoz az ügyfélkaput javasolja. Képen: illusztráció Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: MW

Fotó: Karnok Csaba

Az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a NAV webes felületén, és a papíralapú postázás is folyamatos, tájékoztatta lapunkat Mózsik Szilvia, a megyei adóigazgatóság sajtószóvivője. Egyre többen választják az online-bevalláskitöltő rendszert a tervezetük elfogadására, kiegészítésére, valamint a beküldésre egyaránt.

Az adózók közül – az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek mellett – azoknak mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amit az adóbevallási tervezet nem tartalmaz.

A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők, az egyéni vállalkozók és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek, az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezetteknek mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetüket a tevékenységükből származó adatokkal.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában