fürdő

2021.05.13. 11:30

Védettségi igazolvány kell majd a belépéshez

Készülnek a szezonra a Bonyhádi Termálfürdőben, az időjárástól függően akár már május végén megnyithat a strand, oltási igazolvány szükséges a belépéshez.

Vizin Balázs

Készülnek a nyitásra a Bonyhádi Termálfürdőben. Ottjártunkkor a medencék takarítása zajlott, valamint azoknak a burkolólapoknak a cseréje, amelyek a télen fagyási kárt szenvedtek. – Időarányosan, jól halad a munka, megítélésem szerint nem lesz akadálya a május végére ütemezett nyitásnak – összegezte dr. Farkas Attila.

A fürdőt üzemeltető BONYCOM Nkft. ügyvezetője az előttünk álló időszakot tekintve kifejtette, a tavalyi szezonban alkalmazott gyakorlatot vették alapul a 2021-es célok meghatározásánál. Vagyis idén sem szervez olyan, egyszerre sok embert megmozgató programokat a város közüzemi cége, amelyek a korábbi években jellemzőek voltak, és egyébként jól kiegészítették a fürdőzés jelentette élményt. A zsúfoltság elkerülése és a létszámkorlát betartása a mostani szezonban is elsődleges szempont. Ugyancsak megmaradnak a reggeli és az esti órákban zajló edzések, azonban a fürdőzőket nem zavarja majd a párhuzamosan zajló úszásoktatás.

– Egyetlen lényeges eltérés lesz a tavalyi szezonban már alkalmazott protokollhoz képest, ez a védettségi igazolvány kérdése. A kormányrendelet értelmében mi sem tehetünk kivételt: a 18 év felettieknek kötelező érvényű lesz ennek felmutatása, csak ezt követően léphetnek be a fürdő területére – hangsúlyozta dr. Farkas Attila, hozzátéve, hogy mindez a jelenleg hatályos jogszabályok alapján történik majd így. Ha időközben változik az előírás, akkor természetesen a létesítmény is alkalmazkodik a körülményekhez.

Megjegyezte, minden egyéb információ elérhető a fürdő weboldalán.

Az uszoda nem nyit ki

A jogszabály lehetővé tenné, de az észszerűség azt diktálja, hogy a fürdőszezon indulásáig tartó rövid időre már nem nyitják ki a városi tanuszodát. Dr. Farkas Attila indoklásul elmondta, hogy azok a munkatársak, akik ilyenkor az uszodába lennének beosztva, jelenleg a strand területén dolgoznak az előrehaladás érdekében. Mérlegelés után hozták meg azt a döntést, hogy inkább a fürdőt helyezik előtérbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában