szemléletformálás

2021.06.12. 16:00

A csapvíz elérhető és egészséges

Nem először tart az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. olyan programot, mely a legifjabbak figyelmét irányítja rá a friss, hűs csapvíz üdítő és egészséges mivoltára.

Sz. Á.

A múlt héten, ugyancsak a Prométheusz parkban a vállalat óvodásoknak nyújtott élményt, arra is számítva, hogy a nebulók családtagjaiknak is továbbadják a játékos formában elsajátított, fontos tudnivalókat. Még korábban, a bogyiszlói általános iskolában Artim Andrásné, a Zrt. vezérigazgatója tartott előadást Honnan jön a csapvíz? címmel. A gyerekek hallhattak a kútfúrásról, a víztisztításról és arról, hogy a folyamat végén tiszta, egészséges ivóvizet tölthetnek otthon a poharukba. Akkor is, tegnap is elhangzott, hogy a csapvíz a legegészségesebb szomjoltó. Mindig friss, kényelmesen elérhető, olcsó, ellenőrzött, ráadásul környezetkímélő, hiszen fogyasztása után nem marad hátra műanyag palack.

A környezet- és természetvédelmi törekvéseket is zászlajára tűző programsorozatra a cég harmincmillió nyolcvankilencezer forintot nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. Vörös Gyula projektmenedzser elmondta, hogy csak a megyeszékhelyen évente száz tonna PET-palackos ásványvizet vásárol a lakosság. A fogyasztók átlagosan közel száz forintot költenek egy liter palackos vízre. Ehhez képest a csapvíz ára a szennyvízkezelés árával együtt is egy forint alatt marad. A szemléletváltás eredményeként nemcsak megnövekedne a csapvízfogyasztás, de jelentősen mérséklődne élő vizeink szennyezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában