beruházások

2021.06.07. 16:00

Hat és félmilliárd forintból újul meg az úthálózat

Idén év végéig az ötvennyolc települést magába foglaló Tolna megyei 2. számú választókerületet tekintve több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési és felújítási beruházások.

Vizin Balázs

Fotó: Vizin Balázs

Mindezt Potápi Árpád János jelentette be hétfőn Nagykónyiban. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a témában tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy ezek egy része előkészítés alatt van, de jelentős százalékban már elkezdődtek a munkálatok.

A sajtótájékoztató helyszínét, Nagykónyit is két beruházás érinti. Egyrészt a 61-es főúton, a piac mellett kijelölt gyalogátkelőhelyet létesít a kivitelező Magyar Közút Nonprofit Zrt. Másrészt megújul a 6532-es Hőgyész-Dombóvár összekötő út. A két projekt mindösszesen 170 millió forintba kerül. A kivitelezés Nagykónyiban május 25-én, míg a 6532-es úton május 26-án kezdődtek. A beruházások várhatóan négy hónapot vesznek igénybe.

Becze Szabolcs (balról), Potápi Árpád János és Orbán Attila egyeztetett a felújításokról Fotók: V. B.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), a Magyar Falu Program (MFP) és a Közút saját forrásai biztosítják a hátteret a 2021-es évre tervezett építésekhez – tette hozzá Becze Szabolcs.

A Közút megyei igazgatója – országos kitekintésben – azt is elmondta, hogy társaságuk 2019-től kezdődően 526 kilométernyi út felújítását indította el.

– Örülünk annak, hogy sok útszakasz készült el ebben a fejlesztési ciklusban, de az még jobb hír, hogy már látjuk a folytatást is – nyilatkozta Orbán Attila. A megyei közgyűlés alelnöke kiemelte, a pontos számok még csak körvonalazódnak, ugyanakkor arról biztosított, hogy a mostaninál is jelentősebb forrásokat szeretnének Tolna megyébe hozni.

Orbán Attila (balról), Becze Szabolcs, Potápi Árpád János és Pusztai László a hamarosan épülő gyalogátkelő helyén

– A lakosság nevében is köszönöm a segítséget. Régóta vártuk ezeket a fejlesztéseket, amelyek révén biztonságosabb lesz a közlekedés és a gyalogátkelés – emelte ki Pusztai László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában