Mathias Corvinus Collegium

2021.06.09. 09:30

Még lehet jelentkezni az MCC Szekszárdi Tehetséggondozó Központjába

Egyedülálló tehetséggondozás, speciális tudás, összetartó közösség és maradandó élmények – ezt kínálja a diákoknak a Mathias Corvinus Collegium (MCC), immár Szekszárdon is. Június 13-án zárul a jelentkezési időszak az ingyenes, iskola mellett végezhető képzésekre.

TEOL

Fotó: Beküldött kép

A főváros mellett vidéki és határon túli központokban várja a diákokat az MCC Fiatal Tehetség Programja (FIT) és Középiskolás Programja (KP) 2021 szeptemberétől. A jelentkezési időszakban a FIT augusztus 30-ig várja a jelenleg 4. osztályos diákok, a KP június 13-ig a 9–12. évfolyamos középiskolások jelentkezését.

Fiatal Tehetség Program (FIT)

A FIT az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínál felső tagozatos diákoknak játékos oktatás keretein belül, a gyakorlati élethez szorosan kötődő ismeretek elsajátításával. Az általános iskolások a félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezet-védelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is.

A gyakorlatorientált tehetség-gondozó képzés mellett a közösség is épül a szabadidős programok, kirándulások, sportolási lehetőségek által. Így az évek alatt egyre erősebb kötelék alakul ki az MCC-s diákok között. A FIT képzései szeptembertől már Szekszárdon is elérhetők lesznek. A programra jelentkezni a fit.mcc.hu oldalon, ide kattintva lehet; a jelentkezés feltétele a szülői ajánlás.

Középiskolás Program (KP)

A Középiskolás Programon belül a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat, olyan készségeiket fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik, karrierjük során is hasznosak lehetnek. Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, budapesti személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások, angol és német nyelvi kurzusok színesítik.

A középiskolásoknak kínált témák palettáján megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is. Az online képzés mellett a felvételiző diákok maguk választják ki, mely városok szakmai rendezvényeit kívánják látogatni. A személyes képzési alkalmakon a diákoknak lehetőségük nyílik ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános készség– és képességfejlesztő tréningeken részt venni. A képzések 2021 őszétől már Szekszárdon is elérhetők lesznek.

A Középiskolás Programba 2021. június 13-ig lehet jelentkezni egy szabadon választott könyv, film, sorozat vagy előadás kapcsán írt kritikai esszé beküldésével. A Középiskolás Programról és a jelentkezés pontos menetéről a program honlapján olvasható bővebb információ.

„A közoktatási tematikán túlmutató képzéseinket az átlagosnál tájékozottabb, érdeklődőbb diákoknak javasoljuk. Kurzuskínálatunkban érintjük a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági eseményeit, történéseit. Mindemellett elérhetőek tudományos igényű tanulmányok, videó előadások, illetve betekintést nyújtunk a jelenkor legaktuálisabb, legérdekesebb témaköreibe.”

„ A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást biztosít a tréningeken való részvétel megkönnyítése céljából. A jelentkezőknek lehetőséget adunk nyelvtudásuk gazdagítására, beszédkészségük javítására. A kurzusainkon felül, és az iskolaidőn túli érdekes foglalkozásaink mellett, tanulmányi kirándulásokat, valamint táborozási lehetőségeket is biztosítunk MCC-s diákjainknak” – mondta Böröcz Máté a Középiskolás Program koordinátora, a Szekszárdi Képzési Központ vezetője.

Nyílt nap

Nyílt napot tart Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézményének szekszárdi központja. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Fiatal Tehetség Programját, valamint a Középiskolás Programját szeptembertől a tolnai megyeszékhelyen is elindítja.

A nyílt napon a résztvevők betekintést nyerhetnek az MCC Fiatal Tehetség Programjának, valamint a Középiskolás Programjának képzési kínálatába, és a collegium előadóival is megismerkedhetnek.

A rendezvény helyszíne: Szekszárd, Placc – Ifjúsági Közösségi Tér (Piac tér 1., „F” épület. Bejárat a piac felső részén, a várfal felől)

Ideje: 2021. június 12. (szombat) 10.00-14.00

Program:

10:00 – 10:10 Köszöntők

10:10 – 11:00 Dr. Szepesi Balázs (MCC Közgazdasági Iskola vezető) – A magyar gazdaság lehetőségei és kihívásai a koronavírus után

11:00 – 12:30 Szőnyi László Gyula (MCC oktató) – A kutyapiszoktól Picassóig, avagy 10 tétel az Alkotásról

Párhuzamos előadás:

11:00 – 12:30 workshop programok Techet Gábor digitális média oktatóval

12:30 Büfé ebéd

13:15 Kérdések

Az eseményen való részvételhez regisztráció szükséges, mely ide kattintva végezhető el.

További információ: www.mcc.hu

Borítóképünk: Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézményének szekszárdi központja június 12-én nyílt napot tart

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában