Sárszentlőrinc

2021.06.15. 14:00

Pályázatok gazdagítják, összefogás szépíti a települést

A járványhelyzet ellenére Sárszentlőrinc is azon települések közé tartozik, ahol sikeresen haladnak a pályázatokkal, és sokat tesznek a falu szociális életéért is mind programok, mind összefogás tekintetében.

Kalmár Klaudia

utcafelújítás a Séi Parkerdőnél. Képen: Kulcs István 20210611 Sé Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

– Természetesen a szabályok betartásával, de nagyobb létszámú önkéntes bevonásával a hétvégeken már faluszépítő munkákat szervezünk. Szemétszedési, virágosítási akciókba vonjuk be a lakosokat, illetve a játszótér kellékeit újítjuk fel. Ez a társadalmi összefogás úgy gondolom, hogy nagyon szép dolog – emelte ki Sátor Géza, Sárszentlőrinc polgármestere.

Nemrégiben hét darab földes utat újítottak fel kőszórással. Sikerrel pályáztak, így hamarosan – még ebben a hónapban – munkába állhat egy tanyagondnoki busz, továbbá elkészült az uzdi köztemető kerítése is.

– Átadtuk a pályázati forrásból felújított ravatalozót is, illetve egy térfigyelő kamerarendszert is telepítettünk. Idén elnyertünk még egy pályázatot, amiből százharminc méteres járdaszakasz épül a központi parkunkban, a Hőskertben, de ennek a kivitelezése majd csak augusztusban kezdődik a rendezvények miatt. A hivatal energetikai korszerűsítésének a beruházása is hamarosan elindulhat, mely késő ősszel fejeződik be terveink szerint – tájékoztatott a polgármester.

– Vannak további pályázati lehetőségek, melyekkel szeretnénk élni, ilyen az óvoda felújítása, mely egy már elnyert pályázattal, a bölcsőde felújításával együtt valósul meg. Ilyen továbbá a zöldterületek rendben tartásához szükséges új eszközpark beszerzése is. Szóval vannak bőven terveink, nem állunk meg – tette hozzá Sátor Géza.

Programokban gazdag nyarat terveznek

A tavalyi nyári napközis táboroknak nagy sikere volt a szülők és a gyerekek között, ezért folytatnák a hagyományt. „Idén is lesznek táborok folyamatosan, a teljes szünidő alatt” – mondta Sátor Géza polgármester. „Az ifjúsági háznál tartjuk őket, több héten keresztül, különböző tematikával. Reméljük, hogy a tavalyihoz hasonló lesz a siker, vagy még fokozni is tudjuk azt!”

Hozzátette, a falunapot is szeretnék megtartani augusztus második vasárnapján, és az előző éveknél gazdagabb programsorral készülnek.

Borítóképünk: Földes utakat újítottak fel a településen (illusztráció).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában