megyei körkép

2021.06.21. 11:30

Újra ülésezhetnek az önkormányzati testületek

Tolnai Népújság

Fotó: MW

Miként arról tájékoztatást adtunk, feloldották a tavaly novemberben hozott kormányrendeletet, amelynek értelmében június 15-től újra ülésezhetnek a települési testületek, közgyűlések és bizottságok. A korábbi szekszárdi tájékoztatást követően körbenéztünk néhány környékbeli településen, hogy ott beindult-e már a testületi munka.

– Bátaszéken nagyobb változás nem történik a veszélyhelyzet megszűnése után sem az önkormányzati munkában – mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester. A településvezető hozzátette: eddig, november 4-e és június 15-e között is úgy hoztak határozatokat, hogy azokat a képviselők mind minősíthették, véleményezhették még a kihirdetések előtt. Az írásos előterjesztéseket minden esetben elküldték minden képviselőnek, akikkel folyamatosan egyeztetett a polgármester. A meghozott intézkedésekről pedig folyamatosan tájékoztatták a lakosságot a város honlapján, az újságokban és videóban. Idén eddig összesen 115 előterjesztést tárgyaltak meg, 189 határozatot hoztak és hét rendelet született, valamennyi a képviselők egyetértésével – foglalta össze dr. Bozsolik Róbert. A soron következő testületi ülés pedig – melyen vélhetően már minden képviselő személyesen is részt vesz – június 30-án lesz.

A járványhelyzet nyugvópontra kerülése miatt június tizenötödikétől Tamásiban is újra ülésezhet a helyi önkormányzat képviselő-testülete. – Az élet visszatér a normális kerékvágásba, hiszen mégiscsak ez a természetes, a dolgok rendje. Örülök, hogy újra lesznek bizottsági és képviselő-testületi ülések – mondta lapunknak Porga Ferenc polgármester. Hozzátette: most állítják össze a napirendi javaslatokat. Az első ülést június harmincadikán tartják.

A Paksi Polgármesteri Hivatal jegyzői titkárságának tájékoztatása szerint a menetrendben szeptemberig nem szerepel testületi ülés a városban. Mint megtudtuk, rendkívüli esetben összehívják a testületet, ahogy azt eddig is tették, de egyelőre erről sincsenek tervek. Változásokról, új tagokról nem számoltak be, ősztől minden úgy fog működni, ahogyan ezidáig – jelezte a jegyzői titkárság.

Borítókép: Archív fotó egy korábbi paksi testületi ülésről

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/meg-ebben-a-honapban-osszeulhet-a-kozgyules-3785675/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában