vízfogyasztás

2021.06.28. 09:30

Vízkorlátozást rendeltek el, több település víz nélkül maradt

Június tizenkilencedikétől visszavonásig vízkorlátozást rendelnek el a település egész területén – tájékoztatott a pincehelyi önkormányzat.

B. M.

Forrás: Pixabay

Arra kérték a lakosokat, hogy a közműves ivóvizet kizárólag saját célú vízfogyasztásra (ivás, főzés) és az állatok itatására használják.

Tilos a vízhasználat a következő célokra: sport, rekreációs, üdülési, idegenforgalmi célú vízhasználat, gazdasági vízhasználat, öntözés, zöldterületek és burkolt felületek ivóvízzel történő öntözése, tisztítás, járművek mosása, medencék feltöltése, szökőkút és más vízfelhasználással járó népjóléti létesítmény működtetése.

Mint közölték, sajnos nem egyedi problémáról van szó, több környékbeli település teljesen víz nélkül maradt, és lajtos kocsit kellett igénybe venniük, mert nem léptek időben, így nincs víz. Arra kértek mindenkit, hogy vegyék komolyan a vízkorlátozást, mert ha kiürül a tározó, akkor az egész község víz nélkül marad, és szintén lajtos kocsikra lesznek rászorulva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában