balesetmegelőzés

2021.07.27. 15:30

A strandoló gyermekeket szólították meg

A nyári balesetek megelőzése érdekében mentek el rendőrségi szakemberek nemrég a bonyhádi fürdőbe, ahol elsősorban a strandoló gyermekeket szólították meg.

I. I.

Bótáné Kiss Gabriella alezredes, a megyei főkapitányság baleset-megelőzési szakembere a biztonságos közlekedés szabályairól adott tájékoztatást, felhívva a figyelmet a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira. Dr. Buda Bernadett őrnagy, a Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a nyári iskolai szünet alatt előforduló veszélyekről szólt. Ezenkívül játékos feladatokkal várta a gyerekeket, akik hasznos tanácsot kaptak a 112-es segélyhívó szám használatával kapcsolatban is. A beszélgetések résztvevői apró ajándékokban is részesülhettek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi néhány fontos tanáccsal szeretné segíteni a gondtalan pihenést. Fürödni csak a kijelölt helyeken, illetőleg ott szabad, ahol az nem tilos. Felhevült testtel senki se ugorjon a vízbe. Vízi járművön vagy felfújható fürdőeszközön, gumicsónakban, gumimatracon életveszélyes a vízen elaludni, hangsúlyozta tájékoztatójában a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában