átadás

2021.07.18. 16:00

Korszerűsített önkormányzati épületek és egy játszótér átadása

Átadó ünnepségekkel telt a szombat délelőtt Tolna megye második számú választókerületében. Két településen adtak át ünnepélyes keretek között új beruházásokat.

Szücs Bence

Fotó: Makovics Kornél

A szombati program fél 10-kor kezdődött Lengyelben, ahol két új beruházást avattak. Az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A térség országgyűlési képviselője elmondta, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne adnának át pályázati forrásból megvalósult fejlesztéseket a választókerületében. – Örömömre szolgál, hogy a nyertes pályázatok mentén épülnek, szépülnek a kistelepülések – hangsúlyozta.

A falu önkormányzata több mint 72 millió forintot nyert az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítésére, melyre a Terület és Településfejlesztési Operatív Program adott lehetőséget. Ennek keretében megvalósult a polgármesteri hivatal és az óvoda épületének energetikai fejlesztése. A hivatalnál áttértek a fosszilis fűtésről az elektromos, hőszivattyús rendszerre, amelyhez az energiát a tetőre felszerelt napelemek biztosítják. Elvégezték a nyílászárók cseréjét, a teljes külső hőszigetelést és az intézmény teljes akadálymentesítését. Az óvoda épületénél szintén megvalósult a fűtéskorszerűsítés, ami nagyban hozzájárul majd az energiafelhasználás csökkentéséhez. Elvégezték a nyílászárók cseréjét a szükséges felújítási munkálatok mellett. Komplett napelemes rendszert kapott az épület, megtörtént a mozgáskorlátozott parkoló és bejáró létesítése.

Az átadó ünnepségen Braun János László, Lengyel polgármestere is köszöntötte a helyieket. – Ünnep ez a nap a lengyeliek életében, hiszen elkészült két kiemelkedően fontos beruházásunk – hangsúlyozta a település vezetője. Elmondta azt is, hogy mindkét épületre ráfért már a korszerűsítés, és a fejlesztések mind-mind a károsanyag kibocsájtás és a villamos energia felhasználás csökkentését szolgálják, ezzel kímélve a környezetünket. – Büszkén mondhatom, hogy mi, lengyeliek szeretünk itt élni, ezért is fontosak a beruházások, melyekkel a közösségi élet minőségét tudjuk növelni – zárta ünnepi beszédét a polgármester.

A program a délelőtt második állomásán, Bonyhádvarasdon folytatódott, hiszen itt is egy újonnan elkészült projektnek örülhettek a helyiek. A község önkormányzata több mint 4 millió forintot nyert játszótér építésére a Magyar Falu Program (MFP) keretében. Potápi Árpád János az átadó ünnepség kezdetén elmondta, a MFP egyik közkedvelt pályázati célja az óvodai játszóudvarok és a játszóterek építése. Ezt mutatják a számok is, hiszen 2020-ban és 2021-ben is közel 25 darab pályázati igény érkezett ezekre a célokra. Ezt követően Csibi Zsolt, a település polgármestere osztotta meg a helyiekkel az ünnepségre szánt gondolatait. A közös szalagátvágást követően megnyitották az átadóval egyidőben zajló falunapot is, melyhez a térség országgyűlési képviselője jó szórakozást kívánt a helyieknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában